Emilie og seks andre norske jenter har vært i Italia på MOC de siste dagene. Det samme har Ekeberg Schjerve og Dæhli.
For vår del var det først treningscamp med base i Vieste på østkysten av Italia, før vi dro over til vestkysten for å løpe MOC: Mediterranean Open Championship. Sigurd og Lis har vært med på MOC Tour, hvor det blant annet var noen løp i Roma, løp og sightseeing på øya Ischia, sightseeing i Pompeii og Amalfikysten. Sigurd vant sammenlagt i Roma, mens Lis ble nr. 3.
Vi norske treningsjentene har løp mange sprinter i gamle byer med mange trapper og smale smug. Her er det viktig å lese kartet nøye og riktig, og å kunne løpe fort både oppover og nedover trapper! Vi har også vært med på å teste to mulige konsepter til VM – fra 2019 blir VM delt og første rene sprint-VM blir arrangert i Danmark i 2020. Her skal det innføres en ny øvelse, og det er to av disse forslagene vi har testa denne uka. Først var det NORT-modellen, så Chase-modellen. Vi løp først et model event, bare for treningens skyld. Neste dag var det kvalifisering. Denne gjaldt for både NORT og Chase-modellen på campen. Emilie var rett utenfor å gå videre, de 30 beste gikk videre og Emilie ble nr.39. Nikoline Ekeberg Schjerve, Ida Marie Næss Bjørgul, Silje Ekroll Jahren og Siri Ulvestad kom seg videre. Emiie, Lone Brochmann og Kristine Fjellanger kom ikke videre, men fikk selvfølgelig løpe finaleløypene (etter den virkelige konkurransen). NORT-modellen er fellesstart i både semifinale og finale, hvor kun vinneren fra semifinalen går videre til finalen, pluss en lucky looser. I Chase-modellen er det jakstart basert på kvalifiseringstidene. Her er det ingen gafling, i motsetning til i NORT-modellen. I Chase-modellen er det færre heat og to går videre fra hvert heat, i tillegg til noen heldige lucky loosere. Det blir spennende å se hva IOF bestemmer seg for ifht ny VM-øvelse.
Vi har løpt to økter i skog. Skogen het Foresta Umbra og var en nasjonalpark. Første økt vi løp var en postplukk i et terreng hvor det var store senkninger og man burde prøve å runde rundt. Andre økt var en skråliøkt hvor man måtte bruke kompasset og runde her også. Her var det ikke steinete, i motsetning til området med postplukk hvor det var masse steiner. Villsvin og kuer som gikk løs var det mulighet for å møte på her. I tillegg til de korte konkurransesprintene har vi løpt to langsprinter. Det har også blitt tid til litt jogging på stranda og styrketrening. Vi har vært heldige med været, sol så å si hele tiden, med litt regn når vi ikke har trent.
MOC-løpene ble innledet med nattsprint i Agropoli på fredag kveld. Da var også Asbjørn og Ingeborg på plass i Italia. Sprinten var i et litt lettere område enn det vi hadde trent i på forhånd, men jobben skal alltid gjøres og for Emilies del slet hun med å komme på forskudd og gjøre rette valg. Lørdag var det igjen sprint, men da i Paestum, som er ruinene fra en gresk-romersk by. Tre templer står fortsatt og dette var et krevende område å orientere i, da alle murer var forbudt å hoppe over. Søndag avsluttet MOC med mellomdistanse fra enden av den 3 kilometer lange parken til Reggia di Caserta, slottet i Caserta som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi måtte gå gjennom hele parken for å komme til samlingsplass. Løpet gikk på kollen bak parken og i den engelske park ved siden av. En mellomdistanse på 1:5000-kart med en utkikkspost over hele parken og slottet midtvegs. Sigurd vant H60 sammenlagt og fikk mozzarellaost i premie.