VM-gull til Magne!

Etter en litt for spennende stafett tok Norge gull på VM-stafetten i dag.
(9. august 2018) - -
Magne Dæhli var ankermann for Norge og løp i mål fire små sekunder foran Sveits. Frankrike ble nummer tre, ti sekunder bak. Olav Lundanes måtte stå over på grunn av mageproblemer og dermed ble Gaute Hallan Steiwer hentet inn på første etappe. Han leverte varene og sendte Eskil Kinneberg ut i tet. Magne var litt bak underveis på sin sisteetappe og gjorde det veldig spennende for oss som fulgte med. Men da det gjaldt som mest hadde han et ekstra gir og tok hjem gullet til Norge for tredje år på rad. Til Norsk orientering sier han følgende:

- Det blir bare større og større, og at vi klarer dette uten Olav Lundanes – som kanskje i utgangspunktet er den beste – gjør at dette må være det største av gullene. Jeg følte meg ikke helt trygg før jeg stemplet på sisteposten, sa Dæhli.

Til HA-sporten sier Magne følgende:
- Jeg kjente litt på nervene i starten og ble nok litt stressa, men så fikk jeg nullstilt og fikk opp nøyaktigheten igjen, sier han.

Han gledet seg over at han nå klarte å holde bedre fokus og ta gode valg underveis.

- Det er alltid tøft å løpe sisteetappe. Du vet at den har så himla stor betydning, så det er jo alltid litt ekstra press. Jeg fikk en litt dårlig start og måtte virkelig skjerpe meg på sisterunden. Da var det utrolig deilig å kunne gjøre noen gode veivalg og ta gode traseer som gjorde at jeg kom alene i mål.

Når det gjelder pre-o endte far Dæhli på 22.plass. Sigurd forteller:
Jeg hadde en slurvefeil den første dagen. I dag slet jeg med å få tak på kurvene i et par partier og da blir det for dårlig i dette selskapet når fem mann går fullt begge dager. Jeg er imponert over Geir.

Geir Myhr Øien fra Ringsaker OK tok sølv.

Foto: LOLs utsendte i Lativa: Nina Smestad

Kategorier: Nyheter, Senior, Løp, MesterskapAntall visninger: 337

Eldre artikkel Trening på torsdag
Nyere artikkel Medlemskontingent og spørreundersøkelse
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen