Verdens orienteringsdag 2018

I dag er det verdens orienteringsdag og i Løten har mange barn deltatt på o-aktiviteter.
(23. mai 2018) - -
På formiddagen hadde vi invitert 5.-7.klassinger ved barneskolene i Løten til orientering rundt Ungdommens Hus. Jønsrud, Lund og Hedmarken Friskole møtte opp med til sammen ca. 150 elever. De aller fleste tok alle de fire o-rundene og på EKT-løypa var det konstant kø. Åshild fra Jønsrud var raskest av samtlige i EKT-runden. Det var også en intern konkurranse mellom lærerne, men ingen var så raske som Åshild. Sol og varmt vær satte en fin ramme rundt dagen.

På kvelden var det idrettsskolen i Løten som fikk bryne seg på de samme løypene. 18 barn deltok og var flinke og superivrige. De skjønte kartet fort og fant postene med stor glede og iver. To av instruktørene tok stolper på veg hjem etter endt idrettsskole.

Våre egne ungdomsløpere deltok på Nammocup nummer 2 på furumoene på Terningmoen. Det var fellesstart i alle klasser. Vi stilte med fire jenter og to gutter. June fikk beste plassering med 2.plass i D3-14, tett fulgt av Henriette (som løp med spurttrøya i klassa) på 3. Johanne løp med gul ledertrøye i D11-12.

Her er en liten kommentar fra Stine, som var med ungdommene til Elverum i går:
Deilig vær og flott terreng å løpe i på Terningmoen i årets andre Nammo-cup-løp! Det var fellesstart klassevis denne gangen. Johanne fikk løpe med ledertrøya i D-11-12 og det var både stas og litt skummelt. Løpet hennes gikk greit - hun ledet på de første postene, men en bom på post 5 gjorde så hun kom lenger bak i rekka og endte tilslutt på 6. plass. Hun er nå på 2. plass sammenlagt og får ikke ledertrøya neste gang. June, Mathilde og Henriette gjorde alle tre bra løp D13-14. Her var det grupper underveis som løp samlet som bommet etter tur slik at alle i deltagerne i klassen kom i mål i løpet av 35 sekunder! June sikret seg 2. plass, Henriette 3. plass og Mathilde 7. plass. Henriette fikk løpe med spurttrøya da jenta som egentlig skulle ha den ikke var påmeldt, og jammen sikret Henriette seg den til neste gang også med beste spurttid! Martin og Iver løp i H17-20, og denne løypa var nok litt utfordrende for Løten o-lagsguttene. Martin kom inn på en 6.plass, 16 minutter etter vinneren, og Iver ble dessverre diskvalifisert. Det er utfordende med fellsstart hvor man både skal stole på seg selv og holde et øye med de andre som man løper ut sammen med. Men gøy var det!

Vi må heller ikke glemme at mange av Løtens løpere var med å arrangerte eller løp bedriftsoløp på pinseløpsposter på Vensvangen.

Linker

Kategorier: Nyheter, 8-13 år, 14-16 år, RåtassAntall visninger: 356

Eldre artikkel Innbydelse Hovedløpssamling 2018
Nyere artikkel NM sprint 2018 gjennomført
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen