Ungdomssamling

I helga har ungdommene og vi litt eldre ungdommer vært på helgesamling i Stange.
(13. november 2017) - -
Vi møtte opp i Brenneriroa lørdag morgen. Ungdommene var June, Henriette, Mathilde, Iver, Martin og Simen, og de eldre ungdommene var Nina, Evine, Emilie og undertegnede. Oline og Petter hadde dessverre vært nødt til å kaste inn håndkleet på grunn av sjukdom, men vi andre dro nedover til Tangen for å løpe ei økt på Vallset/Stange sitt nye kart der. Der ble det løpt mange små runder i et terreng som er ganske forskjellig fra det meste vi har i Løten. Alle fikk prøve seg både alene og med skygging, og det var veldig mye bra løping. Vi hadde ei tilsvarende økt i Sjømarka tidlig i vår, og man kan trygt si at alle har tatt steg fremover. Det var ganske kjølig med minusgrader fra morgenen, og myrene var bløte og kalde, men når man holder seg i aktivitet, unngår å plompe ordentlig og skifter rett etter økta er det ikke noe problem! Alle virket fornøyd med økta.

Etter økta dro vi videre sørover til Morskogen vokterbolig helt ute ved Mjøsa på grensa mellom Hedmark og Akershus. Vokterboligen er en del av den nedlagte jernbanestasjonen på Morskogen, og Martin kunne fortelle at hans oldefar faktisk hadde bodd og arbeidet der. Artig! Mjøstråkk går på den gamle jernbana rett forbi vokterboligen, og derfor har DNT tatt i bruk boligen som DNT-hytte som er åpen for alle fra 15.april til 15.oktober. Vi hadde leid boligen spesielt utenom dette. Her hadde vi alle fasiliteter med bad, to toaletter og kjøkken med ovn og stekeplater. Etter hvert kom Petter nedover også.

Henriette og Martin fikk i oppgave å lage ei sjokoladekake som skulle brukes til en overraskelse senere på kvelden, mens resten av gjengen skulle lage middag under streng kommando av June. Til tross for at guttene nok ikke var helt vant til å ta imot ordre fra yngre jenter ble det veldig god taco akkurat på den tida vi hadde sagt den skulle være ferdig, bra lagarbeid! Overraskelsen med kaka Henriette og Martin lagde var en kakepyntekonkurranse, jentene mot gutta. Her ble det virkelig god stemning og høyt lydnivå, og resultatene var både kreative og bra. Gutta vant imidlertid konkurransen etter en totalvurdering av dommerpanelet. Utover kvelden ble det kakespising, spill og mye moro. Vi tror alle hadde det moro og koste seg, og Nina måtte være litt "streng" når det ble leggetid for at det skulle bli ro.

Søndag skulle det løpes intervaller på området rundt vokterboligen. Her var det veldig god innsats av alle, og folk fikk tatt seg skikkelig ut. Etter intervallene gjensto rydding og vask slik at det skulle være renere ved avreise enn når vi kom, slik praksis er når man overnatter på DNT-hytter.

Skrevet av Marius

Kategorier: Nyheter, 14-16 år, JuniorAntall visninger: 1024

Eldre artikkel Vintertrening
Nyere artikkel Tøffen/Tøffelen på lørdag
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen