Skogstrimmens fjelltur 2019 – 27.-29. september

Løten OLs Skogstrimmen har lang tradisjon på å avslutte sesongen med en fjelltur. Komiteen bestående av Britt Alfei Iversen, Torild Skjefstad og Oddveig Anne Sagbakken hadde funnet fram til Skjerdingen Hyggehotell på Ringebufjellet som mål for årets fjelltur.

(7. oktober 2019) - -
Vi har vært i dette området en gang tidligere – høsten 2000, da vi bare hadde middag på hotellet og ellers bodde i hytter.
Det skal sies at både komiteen og kanskje noen av oss andre bekymret oss litt for værutsiktene for denne helga, det så ikke så bra ut. Noen trøstet seg kanskje med at vi var i godt selskap, og hotellet hadde både badstue og svømmebasseng. Dessuten var det flere som så fram til en håndballkamp lørdag kveld.

Etter en deilig middag fredag kveld, kom lørdag morgen med tåke – sikten var tidvis oppe i 100 meter, tidvis nede i 30. Imidlertid var det oppholdsvær, etter ei natt med nok regn. På trappa utenfor hotellet møtte vi en journalist fra GD, som fotograferte hele gjengen og intervjuet noen. Hva som kommer i GD av dette, vet vi foreløpig ikke, men en vakker bukett ble det. På bildet:

Oddveig Anne, Britt, Marianne, Bjørg Karin, Bjørg, Marit, Petra, Gunvor, Rønnaug, Torild og Anne Marit.
 
Vi trasket i vei oppover retning nord fra hotellet, og med tanke om å få med alle på en bra runde, forsøkte vi å holde et rolig tempo. Dette gikk utrolig bra, og etter hvert kom det fram at målet var Storkletten, 1159 meter over havet. Etter å mistet stien en periode, og fikk sendt ut Marianne til å finne den igjen, kom vi til toppen nordfra, etter ei matpause med påfyll av energi. Nedfarten fra Storkletten var krevende, og staver og dårlig sikt var hjelpemidlene som gjorde at vi kom ned. Resten av tilbaketuren til hotellet gikk i fint terreng, og de 8 som valgte å ta enda ei matpause, var tilbake på hotellet ca kl 16.30. De 3 lettbente var inne igjen en halv time tidligere. Det ble i overkant av 5 timer utendørs, med deilig frisk fjelluft. Bassenget med 28 grader i vannet og badstua fristet mange etter turen. 
Etter den omtalte håndballkampen (det var høy stemning på rom 112), ble det middagsbuffet og igjen – deilig mat.
Resten av lørdagskvelden gikk med til skravling og konkurranser, og det må sies at vi ikke er så gode på natterangling lengre!

Søndag morgen var et lite under! De som var opp litt tidlig, kunne se at sola brøt igjennom tåka, og det viste seg å være vakker utsikt fra hotellet. 

To av oss måtte reise hjem etter frokosten, mens vi ni andre la trøstig i vei på en ny tur. Vi har tradisjon for å ta en litt kortere tur på søndag, så det gjorde vi denne gangen også. Imidlertid viste det seg at turen vi valgte, østover fra hotellet via Rundhaugen og oppover nesten til toppen av Skjerdingfjellet, var en tøff tur. I antall kilometer var det nok 2-3 km kortere enn lørdagens tur, men med samme antall høydemeter, ble det mye motbakke. Personlig synes jeg det var en variert og fin tur som jeg er stolt av å ha klart. Gunvor hadde et lite skliuhell i motbakken, og kunne nok vise fram en solid blåveis da hun kom hjem. Håper det gikk bra Gunvor! 
Vi fant en nydelig plass for turens siste matpause i sola på sørsida av Skjerdingfjellet. Dosen med frisk luft søndag, ble på ca 4 timer.

Skrevet av Rønnaug.

Kategorier: Nyheter, SkogstrimmenAntall visninger: 580

Eldre artikkel Kjærringmøte oktober 2019
Nyere artikkel Få med deg klubbkøppfinalen på lørdag
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen