Ski-o-VM - oppdatert

Norge med Evine og Bjørnar Kvåle havnet så vidt utenfor pallen på sprintstafetten. 8. mars var det sprint, 9. mars mellomdistanse for damene. Evine avsluttet VM med langdistanse lørdag 11. mars.
(7. mars 2017) - -

Evine er som kjent (se forrige artikkel) i Russland som eneste norske dame i SKI-o-VM. Derfor er eneste stafettmulighet sprintstafett 7. mars. Evine og Bjørnar tok bra vare på muligheten, men hadde trengt å gå ett minutt fortere for å få medalje. Sverige var ikke truet i stafetten - klart gull. Evine kommentar fra dagens løp: Vi er fornøyde ja! 
Det var gøy og fryktelig hardt, tre runder på rundt seks min med en god del store løyper, men det var vanskelig nok. Mye fart nedover, men tungt oppover siden det var bløtt i skogen fordi sola har stått på i hele dag. Vi holdt oss rett bak medalje ganske lenge og Bjørnar tok Tsjekkia på siste etappe.

Sprinstafett består av 6 etapper - 3 på hver løper. Evine hadde 1-3-5 etapper, Bjørnar 2-4-6 etappe. Hver etappe var unnagjort på 5-8 minutter, så her gikk det unna. De som vil se mer om løpene:

Resultater

GPS-tracking Evine           GPS-tracing Bjørnar

8. mars er det nye muligheter med sprint med første start kl 08.30 norsk tid. Arrangementets hjemmeside for resultater, GPS og Livestreaming finner du her.

Foto: Sven Nordenmark 

8. mars: I dag har det vært sprint. Vår løper Evine ser ut til å ha gjort et greit løp uten store feil. Hun ble nr 17 av 32 fullførende løpere, noe som nok er helt innenfor forventningene. Det ble svensk seier ved Tove Aleksandersson som er toppløper både sommer og vinter. Evine var 2.23 bak. I herreklassa ble Evines makker i mix-stafett - Bjørnar Kvåle nr 9. Også her ble det svensk seier ved Ulrik Nordberg.

9. mars fortsatte VM med mellomdistanse, og her gjorde Evine et nytt godt løp som resulterte i en 14. plass. Løpet var på 7,3 km med hele 21 poster, og ut fra Evines strekktider å bedømme, har hun igjen gjort et løp uten store feil. 3 plasser opp fra sprinten! Dameklassa ble som vanlig vunnet av Tove Alexandersson fra Sverige på tiden 32:09. Evine var ca 5.30 bak. Herreklassa har mellomdistanse 10. mars, så da blir det fridag på Evine.

11. mars var det nytt løp, langdistanse med fellesstart. Evines løype var drøye 17 km og 37 poster, mye jobbing! Etter strekktider å dømme hadde Evine en bom ca halvveis som kostet 4 minutter, ellers grei gjennomføring til 18. plass etter nesten 2 timer i løypene. Langdistansen ble dominert av russiske damer etter at mesterskapets store løper Tove Alexandersson måtte bryte på grunn av sykdom. Benytt resultatlenken ovenfor for detaljerte resultater. Søndag ble mesterskapet i Russland avsluttet med stafett hvor Norges guttelag tok en skuffende 4. plass.

Kategorier: Nyheter, Ski-oAntall visninger: 1310

Eldre artikkel Følg ski-o-VM live!
Nyere artikkel O-hilsen fra Portugal
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen