Retningsløping med Magne

Tirsdag hadde ungdomsgruppa besøk av Magne Dæhli. Retningsløping var fokus på økta.
(5. juni 2019) - -
14 ungdommer fra Mjøs-O deltok på treninga fra Gryllingsætra i går kveld. Evine, Nina og Emilie deltok som skygger for ungdommene, i tillegg til Magne. Vi løp smårunder på østsida av Budorvegen. Her er det myrlendt og krevende teknisk, men med gode muligheter for å trene på retningsløping. June fikk blant annet Magne som skygge. Magne var ganske imponert over June, som gikk rett i førsteposten. Men, det viste seg at det var feil førstepost. -Hun tok jo posten perfekt, sa Magne. Etter den litt skrå starten gikk det utover på runden mye bedre og June fikk noen godord da hun kom i mål. Hun fikk også tips om å løfte blikket. Det tipset ble også gitt til flere av Løtens ungdommer. De som ble skygget av Emilie var gode på å gå på kompass, men kunne med fordel løftet blikket litt opp fra kompasset for å speide etter posten når de visste at den nærmet seg. Men, det er en treningssak og det fikk vi begynt med i går.

Etter treninga serverte Ida og Åsa taco inne i skihytta. Magne gikk igjennom økta etter maten. Han hadde to viktigte nøkkelpunkter for god retning: god utgangsretning og å holde på retningen. Han mente at du ikke kunne sjekke retningen ofte nok. - Men du må finne en balanse i å sjekke kart og kompass og å løfte blikket, sa han.

Vi takker Magne for et fint treningsopplegg, Sigurd og Lis for utsetting av poster, Marius for kart og Ida og Åsa for mat. Jentene fra Løten var storfornøyd med besøket og ønsket seg en ny økt med Magne i framtiden.

Kategorier: Nyheter, 14-16 år, JuniorAntall visninger: 797

Eldre artikkel Sommeravslutning Råtass 2019
Nyere artikkel Fornøyde med Stolpejakten vinter
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen