POM 2018 er i gang

Løten o-lag har fire løpere på plass i Portugal.
(11. februar 2018) - -
Lis, Sigurd, Emilie og Marius har tatt turen ned til sol og varme i Portugal for å finne poster med o-sko på beina. Det er i alle fall varmere enn i Norge, men med ca. 10 varmegrader og litt vind er det fint med ei vindtett jakke og noe på hodet. Når sola bestemmer seg for å varme så varmer den ordentlig godt.

Fredag trente Emilie og Marius model event, det vil si førtreninger som arrangøren byr på. Sprintterrenget var ganske kjedelig, men man kom seg i det minste på kart og fikk øvd på å lese kart i fart. Skogsterrenget var veldig fint, med relativt åpne sletter med svake høydeformasjoner og store klynger med stein og/eller kratt. Å løfte blikket er veldig viktig. Sigurd mente model event-terrenget var mer krevende enn det vi møtte på første skogsløp søndag.

Lørdag gikk første løp og det var såkalt Urban-O i UNESCO-byen Evora. På grunn av sin velbevarte gamleby, fortsatt delvis omgitt av middelaldermurer, og ruinene av et romersk tempel har byen fått UNESCO-status. Urban-O er en lang sprint. Emilie løper i Woman Elite og løypa hennes var 7,5 km. Byen bød på veldig mye brostein, trange gater, mye folk og litt biler. Sigurd kunne innkassere ukas første seier i M65. Lis ble nummer 7 i W60. Marius ble nummer 35 i M21A, mens Emilie ble nummer 16 i WE.

Søndag var det langdistanse som stod på programmet. Sao Bartolomeu do Outeiro het stedet og der møtte vi på helt annerledes skog enn i Norge. Her var det åpne, lettløpte sletter med partier med steinformasjoner innimellom. Kollene var diffuse og kompasset var en god venn for å havne i riktig søkk. Mr. Dæhli kom i mål og kalte det for terrengløp. Det var skikkelig god sikt og mulighet for å gampe på. Sigurd tok ukas andre seier med veldig tidlig start. Lis ble nummer 16 i sin klasse. Marius ble nummer 12 i M21A, mens Emilie endte på 33.plass i WE. Emilie gjorde to store bommer i sitt løp og var ikke helt fornøyd med det.
Sigurd skal også gå pre-O søndag, men resultatene er ikke klare.

Linker

Kategorier: Nyheter, Senior, VeteranerAntall visninger: 635

Eldre artikkel Dekningsregler 2018
Nyere artikkel POM er over
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen