Nammo-cup er i gang

Første løpet, som gikk på kartene Ankerskogen/Sagatun, hadde samlingsplass på Greveløkka skole og med start bak Ankerskogen svømmehall. Solen skinte og de fire løperne fra Løten o-lag var klare for dyst.
(8. mai 2019) - -
Sprintløpet var såkalt «fritt valg»-løp. Kartet hadde mange poster, men ingen streker imellom og derfor var det fritt fram for løperne å ta postene i akkurat den rekkefølgen de ville! Kun post nr 100 – sisteposten – var man nødt til å ta tilslutt.

Johanne og Tage, i henholdsvis D11-12 og H11-12, fikk kartene før start og kunne derfor klargjøre sitt veivalg i god tid før start og de tegnet på streker mellom postene i den rekkefølgen de bestemte seg for. De hadde derfor gode forutsetninger i et artig terreng rundt Ankerskogen. Johanne gasset godt på og kom inn til 2. plass i sin klasse. Noe hun var veldig fornøyd med da hennes klasse var en av de større med 13 startende. Tage gjorde et godt løp og kom inn til en fin 6.plass. Han syns det hadde vært litt vanskelig, men fikk stemplet på alle postene.

June og Henriette, i D15-16, fikk kun 30 sekunder til å se på kartet sitt før starten gikk og da var det ikke lett å planlegge et løp med hele 21 poster som det ikke var streket opp mellom. Det kokte godt i topplokket underveis for å holde greie på hvilke poster som var tatt. Henriette hadde pinne og June kulepenn for å stikke hull på kartet når man hadde tatt en post – kartplasten ble lagt igjen på start. Denne taktikken må ha virket, for begge jentene klarte å få med seg alle postene og kom derfor høyt opp på resultatlista – June 2. plass og Henriette 4. plass. Henriette delte bestetid på spurtstrekket med ei anna jente og får kanskje løpe med spurttrøya neste gang.

De unge syns at «fritt valg»-opplegget var gøy som en variant, men at det blir for stressende hvis alle o-løp blir på denne måten.
Skrevet av Stine.

Kategorier: Nyheter, 8-13 år, 14-16 årAntall visninger: 868

Nyere artikkel Kart i o-tavla i helga
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen