KM helg i sør

KM ble arrangert i helga med langdistanse lørdag og stafett søndag.
(2. september 2018) - -

Lørdagens langdistanse ble arrangert på Lunderseter. Her var det realt skogsterreng med høyt blåbærris og motbakker. Det var sikkert noen nedoverbakker også, men oppoverbakkene tok lengst tid så det er disse som huskes best. Løypeleggeren hadde nok planer om mange langstrekk for det var ikke så mange poster, D21-løypa på 7 km hadde 8 poster. I D21 tapetserte Løten pallen med Sofie som kretsmester foran Emilie og Nina. I H21 løp Yngve inn til en respektabel andreplass og sølv i KM. I klassene som er eldre enn D/H 21 deles det bare ut KM-gull, men Arve kom også på andreplass i H65- og Marius vant klasse H17-AK som ikke er KM-klasse. Totalt hadde Løten 11 startende deltakere på KM samt 3 deltakere i småtroll (Maja, Minna og Ove).

Lørdagkveld ble brukt til taco, sjokoladekake, hyggelig samvær og sammenlikning av veivalg på Sigernessjøen camping. Emilie fikk en del kritiske kommentarer på veivalget sitt til 4.posten hvor hun valgte og løpe rett på i terrengert, mens Sofie og Nina valgte sti og vei til venstre i strekket. Nina var godt fornøyd med å slå Emilie på dette strekket.

Søndag stilte vi friske og raske til stafett på Skinnarbøl i Kongsvinger, i tillegg til camping-gjengen kom det forsterkninger fra Løten på morgenkvisten. På fellesstarten kl 12 hadde vi 6 Løten-lag til start, jentelag i D13-16 med Henriette på første etappe, Sofie på D17-, Marius i H17-, Svein i H150, Trond og Arve i H180. Den første Løten-løperen som dukket opp igjen på samlingsplassen til veksling var Sofie i D17-, Sofie var også suverent først i klassa og denne ledelsen beholdt Nina og Emilie på andre og tredje etappe. Det skal vel sies at det gjerne kunne vært flere konkurrenter i D17 med kun 3 startene lag, men alle Løten-jentene var fornøyd med løpene sine. I H17-klassa var det derimot 8 startende lag, men også her ledet Løten fra start til mål etter gode etapper av Marius, Ove og Yngve. Dermed har H17-gutta tre KM-gull på rad i H17-klassa og som alltid var det å slå Vang som var det beste. I de eldre klassene ble det ingen KM-gull denne gangen, H150-gjengen kom på tredje plass med OL Toten-Troll og Eidskog OL foran seg. I H180 slet førsteetappe løpene litt, Trond løp bra lenge, men gikk på en stor bom rett før veksling. Arve ble disket for manglende stemping på en post, selvom han var innom posten ble det ikke-godkjent da han mistet back up-lappen underveis.

Jentegjengen i D13-16 var som vanlig litt nervøse i forkant av stafetten. Henriette bommet litt, men kom seg greit igjennom første etappen. Mathilde løp veldig bra på sin andre etappe og var bare 2.41 bak Lillehammer i etappetid på 2.etappe. June løp friskt ut på 3.etappen, men gikk dessverre på en skikkelig bom til den ene posten sin. I ettertid ble det hevdet av flere at akkurat denne posten lå feil i terrenget, så det var ikke så rart at June hadde problemer med å finne denne. Men etter en god stund og mange turer hit og dit fant June posten og fullførte resten av løypa med prikkfritt løp og kunne ta i mot sølvmedaljen i KM klasse D13-16.

I tillegg til KM løpene gjennomført Johanne, Tage og Eli direkteløyper. Johanne og Tage hadde også relativt mange runder i småtroll-løypa på furumoen rundt samlingsplassen. Ida m/Birk, Viggo, Stine m/Kira, Maja og Minna var støttepersonell og heiagjeng under hele stafetten. Johanne fikk også kommet med noen visdomsord mot slutten av dagen: "Du har ikke slitt deg helt ut før du ikke får puste lenger".

Det har også vært prøve-VM i Østfold i helga og det ble arrangert publikumsløp/ KM Østfold samtidig. Sigurd og Lis har løp lørdagens løp og Sigurd var best i H60. Det kan også nevnes at tidligere Løten-løper Willy Grønstad ble dobbelt kretsmester etter seier i H70 både på lørdagens langdistanse og søndagens mellomdistanse. Magne Dæhli løp siste etappen på søndagens stafett i prøve-VM, han avgjorde stafetten på slutten og løp de norske herrene inn til seier!

Linker

Kategorier: Nyheter, 8-13 år, 14-16 år, Junior, Senior, Veteraner, Krets, Løp, Mesterskap, Krets-/nærløpAntall visninger: 317

Eldre artikkel Bli med på klubbkøpp 5
Nyere artikkel Sprek orienteringskveld
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen