Informasjon om treninger og konkurranser fremover

Fellestreninger er, som tidligere skrevet, avlyst på bakgrunn av de føringer som myndighetene har kommet med rundt korona-situasjonen. Norges orienteringsforbund (NOF) har også avlyst alle konkurranser frem til 15.juni, men dette kan også bli forlenget.
(12. april 2020) - -
NOF har likevel kommet med en presisering ift egenorganisert aktivitet og at dette er tillatt, så lenge man tilpasser dette for å forhindre smitte. Link til artikkel om aktivitetsinfo i disse smittevern-tider hos NOF under artikkelen.

 

For medlemmer i Løten har dette den praktiske konsekvensen at vi ikke får gjennomført de ukentlige treningene på faste tidspunkter med felles oppmøte. Dette gjelder både råtass-opplegg og øvrige treninger. Vi tør foreløpig ikke å si noe om når det er realistisk å gjenoppta felles klubbaktiviteter. Vi er allikevel heldig som har en idrett som det er mulig å gjennomføre i disse tider. Vi forsøker å legge opp til at det er treningsløyper ute i terrenget til en hver tid, som hver enkelt må skrive ut selv eller tegne over på et kart du har fra før. Heretter kommer vi til å legge ut løypene som PDF på hjemmesiden. Vi lager løyper som passer alle, slik at både råtasser, ungdommer, voksne og veteraner kan få en ny løype å prøve seg på ca hver uke. Hvis noen sitter hjemme og har lyst til å legge løyper og henge ut merkebånd i skogen, så blir Marius og Nina veldig glad. Send da mail til Marius eller Nina, så kan vi være behjelpelig med det praktiske med å sende kartutsnitt og å få lagt løypene ut på hjemmesiden. Mailadresser: mariusoie1(alfakrøll)gmail.com eller nina_smestad(alfakrøll)hotmail.com.

Av andre god egenorganisert aktiviteter kan vi jo melde om at stolpejakt-sesongen er i gang og det kommer stadig nye kart og stolper. Stolpejakt er en egen app som det legges ut kart med stolper (poster) i ulike terreng, både i by og skogterreng. På stolpene er det en QR-kode som man skannet i appen og da registreres det at man har vært der. I Innlandet er det foreløpig bare Gjøvik som har lagt ut opplegg, men det kommer stadig nye så det kan være verdt og følge med her. Løten skal også, som tidligere, ha stolpejakt-opplegg, med lansering i midten av mai.

 

Turorientering har også lange tradisjoner i Løten og fra ca 1.mai vil det være poster tilgjengelig i Brynsåsen og Mosjømarka, mens det blir på Budor når snøen der blir borte. Mer info om dette kommer nærmere mot 1.mai.

Av andre fiffige treningsmuligheter for o-løpere kan også appen «UsynligO» nevnes. Ved laste ned denne appen får man tilgang på løyper som er lagt ut på appen. Herfra kan man skrive ut en løype. Istedenfor poster i terrenget brukes GPS-en på telefonen for å indikere at du har vært innenfor en godkjent avstand fra posten, herav navnet «UsynligO». I tillegg kan man bruke appen til å ta tiden på eget løp og dermed havne på en resultatliste mot andre som løper samme løype.

Vi minner igjen om at alle anbefalinger fra Folkehelseinstituttet for å unngå risiko for spredning av corona også gjelder for egentrening. Dette innebærer at vi ber om at all egentrening foregår på en måte som ivaretar dette. Dette innebærer at dere tar løypene alene eller evt kun med egne husstandsmedlemmer. Hold avstand hvis dere skulle treffe på andre i løypene, og ikke ta på merkebåndet/ postene med hendene.Under artikkelen ligger det link til helsenorge.no og informasjon om smittevern-tiltak generelt og link til Norges orienteringsforbunds koronavettregler.

God tur i skogen!

Linker

Kategorier: Nyheter, 8-13 år, 14-16 år, Råtass, Junior, Senior, VeteranerAntall visninger: 212

Eldre artikkel Skolegårdskarttegnekurs blir nettkurs
Nyere artikkel Trening uke 16
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen