7 Løten-medaljer i EFOL 2018

Løten stilte med en bra tropp i EFOL (Europamesterskap for skogbrukere med familie), hvor vi representerer Norge.
(11. august 2018) - -

Det er sjelden at Løten stiller med så mange representasjonsløpere som i EFOL 2018, som har blitt arrangert i Sigulda i Latvia siste uke. Hele 9 løpere og 1 i støtteapparatet kunne boltre seg i det samme terrenget som ordinært VM, og det til og med på samme tidspinkt. Demed fikk EFOL en ekstra dimensjon dette året, men det førte også til meget krevende løyper, spesielt på mellomdistansen og stafetten.
Løten stilte med følgende tropp:
Arne Skårholen (støtteapparat), Torgeir Volden (H60), Arve Smestad (H65), Karl Petter Opsahl (H65), Helge Kristen Storsveen (H65), Inger Marie Øygard (D60), Inger Lise Skårholen (D55), Oddveig Anne Sagbakken (D50), Nina Smestad (D21) og Rønnaug Sagbakken (D60).

Mellomdistansen hadde sen start tirsdag 7. august, da vi overtok både arena og poster etter VM-arrangementet. Dette ble meget tøft for mange av EFOL-løperne, og som en kuriositet kan det nevnes at Ninas D21-mellomdistanse var like lang som VM-guttas mellomdistanse og i det samme terrenget. Demed var det mange som brukte lang tid i skogen, og EFOL kunne avsluttes etterat det var blitt skumt i skogen denne tirsdagen.
Løten hadde 2 fine prestasjoner ved sølv til Inger Lise i D55 og bronse til Nina i D21. Begge gjorde gode o-tekniske løp. Fart var det ikke mulig å få til i et meget bratt og bushete terreng med mye grøntområder.

Torsdag fortsatte EFOL med sprint i flott parkterreng rundt og inne i en borg i Sigulda. Her var det store tekniske utfordringer, spesielt for de løperne som måtte opp 2 etasjer for å finne en post mellom 2 murer. Inger Lise gjorde igjen et godt løp, men utfordringen med 2 trapper opp gjorde at hun ble 3 sekunder for sen til o kopiere sølvløpet fra tirsdag, det ble bronse. Inger Marie Øygard gjorde en flott innsats i D60 og klarte bronsemedaljen i D60, beste norske løper i ei klasse  med mange norske.

Fredag var det klart for stafetter på samme arena og kart som de spennende VM-stafettene ble arrangert dagen før. Mange av oss var og så på VM-stafetten hvor Magne Dæhli så elegant satte alle de jagende nasjonene på plass og sikret Norge VM-gull. Det var en fantastisk stemning på den flotte arenaen, spesielt mens Latvia ledet herrestafetten. På EFOL-stafetten var stemningen også god, men i betydelig mindre målestokk, da det ikke kom fullt så mange tilskuere. Men mange lag stilte til start, og de forannevnte Løtenløperne var igjen av de som måtte ta turen opp på pallen. Inger Lise vant klasse D170 sammen med Ringsakerløperne Wenche Bjørnstad på første etappe og Anne Sørum på siste etappe. Inger Marie tok sølv i samme klasse sammen med 2 av søstrene Gjølstad fra Brandval/Kongsvinger, mens Nina Smestad var på Norges bronselag i D21, første medalje noensinne til Norge i denne klassa. Med seg på laget hadde Nina Lene Therese Myrland og Audrun Utskarpen.

Alle løpene var velsignet med varmt og fint vær, på stafetten var det nesten i varmeste laget med 30 grader.
EFOL har vært arrangert 25 ganger, og i mange europeiske land. I 2001 ble det arrangert bl.a i Løten med Torgeir Volden og Arve Smestad som løypeleggere i Brattbakken. Normalt deltar mellom 300-400 løpere, mange fra øst-Europa og Norden. Norge hadde rundt 60 løpere i år, og sportslig leder er Erik Haugen fra Ringsaker, mens PWT ordner turen. Neste år Blir EFOL i Tsjekkia, mens Hvite-Russland er forspurt om å arrangere i 2020.
I år bodde vi fordelt på 2 hoteller i Riga, en drøy times busstur fra o-løpene. På fridagen var vi på Latvias flotte badestrender i feriebyen Jurmala, hvor veteran-VM arrangeres neste sommer. Et fantastisk sted som kan anbefales for de som er veteraner - over 35 år.

 

Linker

Kategorier: Nyheter, LøpAntall visninger: 761

Eldre artikkel Medlemskontingent og spørreundersøkelse
Nyere artikkel Magne skuffet over langdistansen
blog comments powered by Disqus

Ditt navn
Din e-postadresse
Emne
Skriv din melding ...
x

Filtrering:

Sorter på:

Velg kategori(er)

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen