Historikk

Løten o-lag ble stiftet 5. mars 1977 som en vellykket sammenslåing av orienteringsgruppene i Løten IL og Nordbygda IL.

Willy Grønstad har tatt ut de viktigste begivenhetene fra de 25 første årene av Løten o-lags eksistens. Grunnlaget har vært: “Løten o-lag gjennom 25 år” skrevet av Ottar Evensen. Begivenhetene er ordnet etter årstall. Boka tar for seg begivenheter fram til første del av 2002. 

Løten o-Lag  har også hatt en gullalder etter 2002. Willy Grønstad har nå også samlet historikk fra årene 2003 - 2010 basert på utklippspermene samlet sammen av Kjell Gihlemoen.

Historien fra 2011 - 2015 er samlet av Rønnaug Sagbakken. Kilder som er brukt her, er årsrapporter fra Sportsutvalget, artikler på lagets hjemmesider samt utklippsbok.

2011-2015

Sesongen 2011

Sportslig:
Resultatmessig var sesongen på det jevne uten spesielle topplasseringer. I og med at de fleste av våre tidligere toppløpere nå er i utdanning rundt omkring i landet og løper for andre klubber, er det naturlig at resultatene ikke helt har blitt som enkelte tidligere sesonger. Men det er helt klart noen av våre yngre som viser lovende takter og som har potensial til å hevde seg bra de kommende sesonger.

Av de beste prestasjoner som ble utført av de yngre må spesielt nevnes at Sindre Bæk og Emilie Westli Andersen ble totalvinnere av Aries-cupen. Begge holdt hodet kaldt i finalen og dermed konkurrentene bak seg.
I hovedløpet på Beitostølen ble det ikke de helt store individuelle resultatene, men veldig gledelig gjorde Evine Westli Andersen en strålende innsats i kretsstafetten hvor hennes Hedmarkslag tok en sterk 3. plass.

I de ulike junior-NM-er må det trekkes fram at Marte Fallbakken Berge tok en sterk 10. plass i sprint, at Sindre Bæk ble vår bestemann med 15. plass på mellomdistanse og at Håkon Godager spurtet inn til tilsvarende god 15. plass i nattmesterskapet. Marte tok også pene 5. og 10. plasser i NM skiorientering.
I veteran-VM i skiorientering på Sjusjøen i februar ble det gull til Sigurd Dæhli og bronse til Lis Dæhli.
De samme to veteraner var våre eneste deltagere på veteran-NM i orientering på Hovden i august og kom hjem med 6 av 6 mulige medaljer (2 gull, 2 sølv, 2 bronse).

Styret
Leder: Willy Grønstad
Nestleder: Iren Skyltbekk
Leder finans: Øystein Grønsveen Olsrud
Leder informasjonskomite: Tove-Kristin Westli
Leder teknisk komite: Ole Hans Øie
Leder sportsutvalg: Sigurd Dæhli
Leder rekruttkomite: Kristian Storsveen

Sesongen 2012
Løten O-lag arrangerte Ski-O-NM i samarbeid med Nordmarka skiorienteringsklubb på Budor skistadion.

Sportslig:
Resultatmessig ble også dette året jentenes år.
Marte Fallbakken Berge ble nr. 8 i junior-NM langdistanse
Emilie Westli Andersen ble nr. 10 i junior-NM ultralang distanse
Evine Westli Andersen gikk inn til bronsemedalje i hovedløpet i skiorientering.
Evine oppnådde også sterke 6. og 10. plasser i hovedløpet i orientering.
Begge søstrene Westli Andersen ble dessuten totalvinnere av sine respektive klasser i årets Aries-cup.
Ellers må også veteran-NM i langdistanse trekkes fram som en stor dag for Løten med følgende toppresultater: Willy Grønstad nr. 1 i H 65, Asbjørn Schjerve nr. 2 i H 60, Sigurd Dæhli nr. 2 i H 55 og Lis Dæhli nr. 4 i D 55.

Styret
Leder: Willy Grønstad
Nestleder: Iren Skyltbekk
Leder finans: Øystein Grønsveen Olsrud
Leder informasjonskomite: Tove-Kristin Westli
Leder teknisk komité: Bjørnar Bjørke Olsen
Leder sportsutvalg: Sigurd Dæhli
Leder rekruttkomite: Kristian Storsveen

Sesongen 2013
I 2013 har Sigurd Dæhli og Harald Berge representert Løten o-lag i Hovedkomiteen for World cup i skiorientering og Nordisk Juniorlandskamp og ski-o-treff på Gåsbu som ble arrangert 18.-19.januar 2014. Denne Hovedkomiteen fortsetter sitt arbeid framover mot 2015 da senior-VM, junior-VM og Ungdoms-EM skal arrangeres på Budor 9.-15.februar. Dette er et samarbeid mellom Løten o-lag, Vang OL, Hamar OK og Nordmarka skiorienteringklubb.

I Pinseløpene 2013 ble det 2 av dagene arrangert VM-testløp for seniorer med hele norgeseliten på plass i Mosjømarka.

Sportslig:
Marte Fallbakken Berge og Evine Westli Andersen representerte Norge i nordisk juniorlandskamp i skiorientering i Finland i januar.
Evine Westli Andersen deltok i ungdoms EM i skiorientering i Latvia i februar, er tatt ut til landslagsgruppe junior skiorientering for sesongen 2013/14 og har blitt tildelt idrettsprisen for Løten for sine prestasjoner i orienteringssesongen 2012.
Ingeborg Fallbakken Berge tok bronse i Hovedløpet i skiorientering klasse D14

Emilie Westli Andersen kvalifiserte seg til JEC (junior europacup) i Frankrike i oktober.
Damenes 15. plass og premie i NM-senior må trekkes fram som den beste stafettprestasjonen i år. På laget løp Evine Westli Andersen, Nina Smestad og Emilie Westli Andersen.
Emilies to medaljer (sølv på mellomdistanse og bronse på langdistanse) i NM for juniorer på Kongsberg og hennes flotte landslagsdebut i Frankrike står fram som lagets beste prestasjon i løpet av året. Hun hadde for øvrig også en fin 4. plass i sprint-NM i Skien i klasse D19-20 på våren og 4. plass i NM ultralang i Nittedal på høste.
Søster Evine sine landslags- og EM-prestasjoner i skiorientering må også trekkes fram som meget positivt, 5. plass på mellomdistanse og 13. plass i sprint samt deltakelse på det norske stafettlaget som ble nr 8.
I høstens veteranmesterskap på Beitostølen ble det gull i H 60 til Sigurd Dæhli både i sprint og på langdistanse.
Sindre Bæk oppnådde fete overskrifter i lokalavisene ved å vinne pyseløypa i Huldertrampen i sitt første o-løp på 4 år.

Styret
Leder: Tove-Kristin Westli – Løten o-lags første kvinnelige leder.
Nestleder: Ola Brevig
Leder finans: Steinar Libak
Leder informasjonskomite: Emilie Westli Andersen
Leder teknisk komite: Bjørnar Bjørke Olsen
Leder sportsutvalg: Sigurd Dæhli
Leder rekruttkomite: Kristian Storsveen

Sesongen 2014
I januar 2014 arrangerte vi World Cup, Nordic Junior Meeting og ski-o treff på Gåsbu skistadion som et prøvearrangement til vinterens VM, junior VM og ungdoms EM. Løten o-lag er en av fire arrangørklubber som har lagt ned mange dugnadstimer for å gjennomføre disse arrangementene.
Pinseløpene 2014 ble arrangert med to løp fra Flystripa i Mosjømarka. I Pinsesprinten var det 394 deltakere og i Løvspretten 473 deltakere.

Sportslig:
Høydepunktet var sølv i NM stafett for senior under NM-uka i Asker. Sofie Johansson, Evine Westli Andersen og Emilie Westli Andersen løp på laget. Dette er den første damemedaljen i seniorsammenheng i o-lagets historie, topp prestasjon av jentene! 66 lag stilte til start.

I Tiomila deltok vi med et damelag med en innlånt Hamar-løper som oppnådde en god 65. plass. I Jukola oppnådde vårt damelag en 76. plass. I begge stafettene var vi med på å prege TV-bildene i starten gjennom glimrende 1. etapper av Sofie Johansson. Damelaget ble nr. 15 i Night Hawk.
Emilie Westli Andersen løp inn til sølvmedalje i D 19-20 i NM langdistanse, kun 10 sekunder fra gullet.
Evine Westli Andersen løp inn til bronsemedalje i D 17-18 i NM sprint.
I skiorientering tok Evine NM-gull i langdistanse i D 17-20. Hun vant også norgescupen i skiorientering sammenlagt.
Emilie Westli Andersen er tildelt idrettsprisen for Løten for prestasjoner i 2013.
Evine Westli Andersen representerte Norge i nordisk juniorlandskamp i skiorientering i vårt eget arrangement innlagt i prøve-VM på Gåsbu med 4. plass på mellomdistanse og 7. plass på sprint. Hun deltok også i junior-VM i skiorientering i Estland i februar og oppnådde en 7. plass på mellomdistansen som beste plassering. For disse prestasjonene ble hun tatt ut i landslagsgruppe junior i skiorientering for sesongen 2014/15.
Søstrene Emilie og Evine Westli Andersen deltok begge i junior europacup (JEC) i Belgia i oktober.
Sigurd Dæhli tok bronse i tempO-øvelsen i NM i presisjonsorientering. Han kvalifiserte seg til nordisk mesterskap i presisjonsorientering i Danmark i september, hvor han oppnådde delt 1. plass på natt-øvelsen og bronse i lagkonkurransen.

Styret
Leder : Tove-Kristin Westli
Nestleder: Ola Brevig
Leder finans: Steinar Libak
Leder informasjonskomite: Emilie Westli Andersen
Leder teknisk komite: Bjørnar Bjørke Olsen
Leder sportsutvalg: Sigurd Dæhli
Leder rekruttkomite: Kristian Storsveen

Sesongen 2015
Løten O-lag startet arrangementssesongen tidlig som medarrangør for VM i skiorientering på Budor i februar. Et meget vellykket arrangement.

Årets pinseløp skulle også vært arrangert fra Budor, på nytt kart som strekker seg lengre vestover enn tidligere. Løpet skulle være testløp til VM for juniorer. På grunn av store snømengder i området, måtte arrangørene Hamar OK og Løten OL kaste seg rundt på kort varsel og ta i bruk reserveterrenget i Mosjømarka. Arrangementet ble vellykket tatt i betraktning at avlysningen på Budor ble gjort kun 1 uke før pinsen.

Det må nevnes at det de siste 3-4 årene har vært en ny giv i laget med hensyn til rekrutteringsarbeid, med såkalt Råtassopplegg en gang pr uke fra Løtenhallen. 25-30 barn i alderen fra 6-12 år har deltatt jevnlig på dette, og opplegget har vært meget vellykket. Sentrale personer i dette arbeidet har vært Kristian Storsveen, Evine og Emilie Westli Andersen og Ove A. Haugereid, og mange flere fra laget har vært med som medhjelpere.
Løten O-lag ble tildelt NOFs rekrutteringspris for sitt Råtass-opplegg. Prisen ble delt med GjøVard.
I 2015 har vi også hatt god oppslutning om Klubb-cupen som var en nyskapning i fjor. Sofie Johansson har vært sentral i dette arbeidet, og mange av klubbens medlemmer har arrangert løp. Et poengsystem gjør at alle deltakerne kan ha mulighet for å gjøre det bra her.

Sportslig:
Evine Westli Andersen var tatt ut og gjorde en meget god innsats i VM junior i skiorientering på Budor. På sprintdistansen ble det et imponerende VM-sølv, bare 3 sekunder bak gullet som forøvrig også ble norsk. Evine deltok på alle distanser og fikk også en 9. plass på mellomdistansen.

Løten OL ved søstrene Westli Andersen og Lis Dæhli tok en overraskende bronsemedalje i NM stafett i skiorientering.
I NM sprint finaler i Tønsberg hadde Løten OL med søstrene Evine og Emilie Westli Andersen. Evine tok en fin 8. plass i D19-20, mens Emilie tok en fin 16. plass i sitt første senior-NM. Løten deltok for første gang i NM sprintstafett – 4 etapper hvorav minst 2 skal være dameløpere. Vårt lag ble nr 37 og besto av søstrene Westli Andersen, Marius Øie og Marte Opsahl.

I NM langdistanse i Levanger ble våre 2 løpere Evine og Emilie hhv nr 12 i D19-20 og nr 17 i D21. På mellomdistansen klarte Emilie å kvalifisere seg til finalen og ble nr 19, mens Evine ble nr 14 i D19-20. Laget i NM stafetten klarte naturlig nok ikke å forsvare fjorårets sølv, men kom inn på en fin-fin 15. premie. Laget besto av Evine W. A, Nina Smestad og Emilie W. A.
I veteran-VM i Gøteborg fikk Lis Dæhli en meget god bronsemedalje på sprinten i klasse D60A. På langdistansen ble det et nytt veteran-gull på Sigurd Dæhli, klasse H60A. Her tok for øvrig Willy Grønstad bronse. Han løper nå for Gimle, men er æresmedlem i Løten OL. Lis og Sigurd tok for øvrig også gull i veteran-NM langdistanse på Svulrya. Sigurd tok også gull på sprinten. Klassene er D og H60.
Søstrene Westli Andersen har begge representert Norge i 2015. Evine i skiorientering som nevnt ovenfor, og Emilie i Euro-meeting. Dette er et arrangement hvor de nest beste norske løperne, som er interessert i å satse videre, får delta for å skaffe seg internasjonal erfaring.
Sigurd Dæhli har igjen skaffet seg landslagsplass. Denne gangen er det i presisjonsorientering, hvor han har representert Norge i flere mesterskap denne sesongen. Beste resultat i Norge-drakta er seier i europacup i Sverige i august. Beste resultat i klubbdrakta er sølv i NM.

Styret
Leder: Tove-Kristin Westli
Nestleder: Ola Brevig
Leder finans: Steinar Libak
Leder informasjonskomite: Emilie Westli Andersen
Leder teknisk komite: Bjørnar Bjørke Olsen
Leder sportsutvalg: Kristian Storsveen
Leder rekruttkomite: Stine Sønsterud Berg

2003-2010

2003
Rekrutteringsprisen for sitt gode og vellykkede ungdomsarbeid.

Hovedløpet:
13 deltakere. Nina Smestad, nr. 1, 16 år, Nikoline Ekeberg Schjerve, nr. 2, D 15 år og Magne Dæhli, nr. 2, H 16 år. Kretsstafetten vunnet av Hedmark O-krets (rent Løten-lag) bestående av Trygve Olsen, Andreas Sævig og Magne Dæhli.

NM:
4 løpere representerte i NM-uka i Sør-Trøndelag. (Alle i juniorklassene). En fin 5. plass til Marte Skårholen, klassisk, D17-18. I NM-jr, stafett, ble det en 7. plass på jentene og en 12.plass på guttene.

Øvrige:
2 lag i ungdomsklassen i 10-mila, der Trygve Olsen, Andreas Sævig, Nina Smestad og Magne Dæhli ble nr. 2. (Et fattig sekund etter 1. plassen). Sigurd Dæhli vant M50 i veteran-VM i Halden.

Ski-O:
Løten O-lag stilte med 2 løpere i NM-individuelt, der John Anders Bakke ble nr. 5 i H17-18. Stilte også med et lag i stafetten (diskvalifisert.)

2004
Mjøs-O etablert på høsten av klubber (bl.a. Løten O-lag) i Hedmark og Oppland O-kretser.

Hovedløpet:
10 deltakere. Beste plasseringer: Nikoline Ekeberg Schjerve (nr. 6 i D16) og Andreas Sævig (nr. 8 i H16). Even Skårholen og Andreas Sævig løp på laget som ble nr. 7 i kretsstafetten.

NM-ind.:
Gull-medalje: Magne Dæhli (H17-18 langdistanse). Sølv-medaljer: Trygve Olsen (H17-18 mellomdistanse) og Yngve Volden (H17-18 natt). Bronse-medalje: Magne Dæhli (H17-18 sprint). Andre plasseringer blant de 10 beste: Trygve Olsen (nr. 9, H17-18 lang), Nina Smestad (nr. 4, D 17-18 lang og nr. 6, D17-18 mellom), Lene Godager (nr. 8, D17-18 lang), Yngve Volden (nr. 5, H17-18 mellom).

NM-stafett:
Norgesmester herrer junior: Yngve Volden, Trygve Olsen og Magne Dæhli. 2. laget ble nr. 16. Jentelagene nr. 14 og 16 (2. laget foran 1. laget). I seniorstafetten ble damelaget nr. 33 og herrelagene nr. 43 og 46.

Øvrige:
3 lag i ungdomsklassen i 10-mila, der Ivar Hesselberg Indby, Nikoline Ekeberg Schjerve, Kjetil Øygard og Andreas Sævig ble. nr. 5. 2 øvrige lag nr. 213 og 337. Løten O-lag ble nr. 129 i Tvåmila og nr. 217 i Tiomila. I NM veteran vant Sigurd Dæhli klasse H50 både i lang- og mellomdistanse, mens Lis Dæhli ble vinner i D50 langdistanse.

Ski-O:
Sølvmedalje: Magne Dæhli (H17-20 langdistanse). Han ble nr. 9 i H17-kort.

2005
Løten O-lag registrert med 2002 starter i terminfestede løp. (Ny rekord). Magne Dæhli representerte Norge i Nordisk Mesterskap (for juniorer), i junior-VM i Sveits, i europeisk juniorlandskamp i Østerrike og junior-VM i ski-O i Sveits. Sigurd Dæhli deltok i sitt NM nr. 100 under NM-stafett på Konnerud.

Hovedløpet:
8 deltakere. Beste plassering: Marianne Dæhli (nr. 12, D16). Marianne løp på laget som ble nr. 5 i kretsstafetten.

NM-ind.:
Gull-medaljer: Magne Dæhli (H17-20 sprint og H17-18 natt). Bronse-medaljer: Magne Dæhli (H17-18 lang og mellomdistanse) , Lene Godager (D19-20 mellomdistanse og natt) . Andre plasseringer blant de 10 beste: Lene Godager (nr. 7, D19-20 langdistanse).

NM-stafett:
Yngve Volden, Trygve Olsen og Mange Dæhli ble nr. 6 og Nikoline Ekeberg, Karen Marie Haug og Lene Godager ble nr 9 i jr-NM stafett. 2. lagene ble nr. 21 (jenter) og 32 (gutter). I seniorstafetten ble det 25. plass på damelaget og 57. plass og 93. plass på herrelagene.

Landslaget:
Magne Dæhli ble verdensmester på stafett i junior-VM i Sveits. (2. etappe). Sølv-medalje i Nordisk mesterskap i Telemark. Vant langdistansen i H17-18 i juniorlandskampen i Østerrike. Øvrige plasseringer blant de 10: Nr. 5 (jr-stafetten i Nordisk mesterskap), nr. 5 (stafett) og nr. 9 (H17-18, sprint) i juniorlandskampen.

Øvrige:
Løten O-lag stilte ikke lag (for første gang på veldig lenge) i dame- eller herreklassen i 10-mila. Var representert med 3 lag i ungdomsklassen. (nr. 43, 230 og 319). Stilte til gjengjeld i Jukola- og Venla-kavlen. Damelag nr. 112 (Venla) og herrelaget nr. 150 (Jukola). I NM veteran vant Sigurd igjen begge løypene i klasse H50, Lis vant denne gang D50 kort. Magne Dæhli ble nr. 2 i Craft-Cupen (norgescupen for junior)

Ski-O:
Sølv-medalje: Magne Dæhli (NM ski-O, H17-20 langdistanse). Magne fikk følgende plasseringer i junior-VM: 6 plass (stafett), 7. plass (sprint) og 9. plass (mellomdistanse). Løten O-lag ble nr. 9 i NM-stafett (herrer).

2006
Største juniorbredde noensinne (17 juniorer på norgescupstarten i Østfold). Magne Dæhli deltok i junior-VM i ski-O i Russland.

Hovedløpet:
6 deltakere. Endre Sævig og Gjermund Olsen var med på guttelaget som ble nr. 3 i kretsstafetten.

NM-ind.:
Bronsemedalje: Trygve Olsen (H17-20 sprint). 4. plasser: Nina Smestad (D19-20 lang), Nikoline Ekeberg Schjerve (D17-18 lang) og Trygve Olsen (H19-20 mellom), 5. plasser: Marte Skårholen (D19-20 lang), Yngve Volden (H19-20 mellom), Nikoline (D17-18 mellom) og Lene Godager (D19-20 natt). I tillegg 8 andre plasseringer blant de 10 beste.

NM-stafett:
Marte Skårholen, Nina Smestad og Nikoline Ekeberg Schjerve ble nr. 4 i junior-NM stafett. I juniorklassen for herrer ble det 11. og 34. plass. I seniorstafetten ble det 24. plass for damene, 36. og 47. plass for herrene (2. laget best).

Øvrige:
På plass igjen i 10-mila og 2-mila. Herrelaget nr. 107, mens damelagene ble nr. 109 og 282. Løten O-lag stilte også med 3 ungdomslag hvor det ble 107. plass på det beste. Nina Smestad og Lene Godager har hatt sin beste sesong med henholdsvis 4. og 5. plass i norgescupen (Craft Cup) i D19-20.

Ski-O:
Magne Dæhlis utmerkede innsats i Junior-VM i Russland: Sølvmedalje (stafett, ankeretappen). Bronsemedaljer: (langdistanse og mellomdistansen), samt 6. plass på sprinten. I NM i ble det sølvmedalje på Magne i H17-20. Løtens stafettlag i herreklassen ble nr. 6.

2007
Løten O-lag arrangerte NM for junior og senior, i samarbeid med Hamar O-klubb. Langdistansene for junior og senior, samt kvalifisering til mellomdistanse ble arrangert fra Weensvangen 13. og 14. september. Mellomdistanse junior, finaler mellomdistanse senior og stafettene (damer og menn senior) ble arrangert i Ytterborg (en del av EM-terrenget fra 1962). Stafettene ble arrangert med strafferunder (eksperiment). Magne Dæhli fikk Idrettsprisen 2007

Hovedløpet:
4 deltakere: Marte Fallbakken Berge beste Løten-løper med 11. plass i D14

NM-ind.:
Gullmedalje: Magne Dæhli, H19-20 mellomdistanse. Andre plasseringer blant de 10 beste: Magne Dæhli (nr. 4 i H19-20 langdistanse og H19-20 natt, nr. 6 i H17-20 sprint), Trygve Olsen (nr. 5 i H19-20 mellom og nr. 6 i H19-20 natt), Even Skårholen (nr. 6 i H17-18 langdistanse), Nikoline Ekeberg Schjerve (nr. 7 i D19-20 natt og nr. 9 i D19-20 langdistanse)

NM-stafett:
Gullmedalje: Even Skårholen, Trygve Olsen og Magne Dæhli, NM-junior stafett. 3. laget ble nr. 34, mens 2. laget for herrer og damelaget ble disket. Herrelaget, bestående av Even Skårholen, Trygve Olsen og Magne Dæhli, ble nr. 7, og damelaget, bestående av Marte Skårholen, Nikoline Ekeberg Schjerve og Lene Godager, ble nr. 10 i NM-stafett for senior. 17., 80. og 87. plass for de tre andre herrelagene, og 42. plass for andrelaget i dameklassen.

Øvrige:
Magne Dæhli vant både mellomdistansen og sprinten i verdensrankingløpet i Kina i oktober. Nikoline Ekeberg Schjerve representerte Norge i Europacupen i orientering i Frankrike. I tiomila stilte laget med et herrelag, et damelag og 2 ungdomslag. (I tillegg et herre- og et damelag med andre klubber). Herrelaget fikk 127.-plass, mens de andre lagene var beskjedent plassert.

2008
Løten O-lag var representert med 18 løpere i NM-uka i Tromsø. Klubben stilte også med 61 løpere i O-ringen 5-dagars i Sälen.

Hovedløpet:
11 deltakere. Marte Fallbakken Berge (nr. 4 i D15 sprint) og Øystein Storsveen (nr. 7 i H14 sprint). Beste resultat på langdistansen fikk Marthe Ruttenborg (nr. 12 i D15) og Asbjørn Olsen (nr. 13 i H 14)

NM-ind.:
Sølvmedaljer: Sondre Sande Gullord (H17-18 sprint) og Marion Rønning Huber (D17-18 sprint). Plasseringer blant de 10 beste: Even Skårholen (nr. 5, H19-20 natt), Nina Smestad (nr. 10, D21- natt). I NM-uke sto Vegard Ruttenborg for beste Løten-prestasjon med 11. plass i H19-20 mellom og 12. plass i H19-20 lang

NM-stafett:
Løten stilte med 5 lag. De 3 herrelagene ble nr. 16, 41 og 57, mens damene ble nr. 16 og 19. NM-stafett jr.: Damelaget ble nr. 17, mens de to herrelagene ble nr. 17 og 27.

Øvrige:
Sigurd vant H55-2 i O-ringen 5-dagars. Silje Marie Østberg Moen ble første jente i mål på 4. etappe. Sigurd Dæhli (H55 lang og H55 sprint) og Lis Dæhli (D50 lang) ble vinnerne fra Løten O-lag i veteran-NM på Kvilheim. Sigurd vant også sprint og langdistansen i klasse M55 i veteran-VM i Portugal. Sigurd vant også European Master Games. Sigurd fikk også den "evigvarende vandrepremien" på Fjelldilten (Rolf Raabes minnepokal) til odel og eie. Han hadde flest seire i hovedklassen (7 totalt). Tiomila: Damene nr. 73, herrene nr. 86. Deltok med 2 ungdomslag som ble nr. 126 og 160. Jukola-kavlen: Nr. 112. Venla-kavlen: nr. 144.

Ski-O:
Marte Fallbakken Berge og Unni Øygard ble begge nr. 2 i henholdsvis D15 og D16 i det uoffisielle hovedløpet. I NM ble klubbens beste plassering 9. plassen til Endre Sævig i H17-20 lang.

2009
Damelaget finn sin beste plassering i Tiomila til dags dato. Løten O-lag fikk mange gode plasseringer i hovedløpet.

Hovedløpet:
10 deltakere. Sindre Bæk slo til med seier i H16 sprint. Andre plasseringer blant de 10 beste: Øystein Storsveen (nr. 5 i H15 lang og nr. 7 i H15 sprint), Marthe Ruttenborg (nr. 5 i D16 sprint og nr. 9 i D16 lang) og Marte Fallbakken Berge (nr. 6 i D 16 lang).

NM-ind.:
Bronsemedalje: Vegard Ruttenborg (H17-18 natt). Andre plasseringer blant de 10 beste: Marion Rønning Huber (nr. 6 i D17-18 sprint, nr. 8 i D17-18 mellom og nr. 9 i D17-18 lang), Even Skårholen (nr. 8 i H19-20 mellom).

NM-stafett:
Marion Rønning Huber, Unni Øygard og Marthe Ruttenborg ble nr. 7 i NM-junior stafett. Herrelagene ble nr. 23 og 35. I seniorstafetten endte damene på 15. og 32. plass, mens herrene ble nr. 40

Øvrige:
Tiomila: Damene nr. 71 (klubbrekord) og nr. 204, herrene nr. 124. Ungdomslaget ble nr. 94. Venla-kavlen: nr. 100, Jukola-kavlen: nr. 175. Vinnere i veteran-NM: Sigurd Dæhli (H55 lang- og mellomdistanse), Willy Grønstad (H60 mellom) og Lis Dæhli (D55 mellom).

Ski-O:
En gledelig 3. plass til Marte Fallbakken Berge i D16. Damene ble nr. 5 i stafett-NM.

2010
Sindre Bæk ble overrakt Løten kommunes idrettspris for 2009 av Løtens ordfører Bente Elin Lilleøkseth. Måtte i år stille lag i 10-mila sammen med andre klubber i Mjøs-O, både på herre- og damesiden.

Hovedløpet:
9 deltakere. Beste plassering sprint: Emilie Westli Andersen nr. 12 i D16. Beste plassering i langdistanse: Evine Westli Andersen nr. 17 i D14

NM-ind.:
NM ultralang ble det 15. plass i D17-18 til Marte Fallbakken Berge. Kun 2 løpere fra Løten O-lag i natt-NM.

NM-stafett:
Bra plasseringer i junior-NM: Damelaget nr. 18, herrelagene nr. 19 og nr. 33. I seniorklassen ble det 54. plass på damene og 57. plass på herrene.

Øvrige:
Blandingslagene i 10 mila ble nr. 207 og nr. 209 i henholdsvis dameklassen og herreklasssen. Løten O-lags rene ungdomslag fikk den beste plasseringen på flere år, nr. 78. Veteran-VM: Sigurd Dæhli vinner i M55 langdistanse, og nr. 2 på sprinten. Sigurd Dæhli vant også H55 langdistanse i veteran-NM.

Ski-O:
Endre Sævig nr. 8 i H17-20 langdistanse.

2000-2002

År 2000 innledet en ny gullalder for Løten O-lag. En rekke veteraner holder stand, og jenteløperne forsynte seg grovt av medaljefatet i KM.
Gull i D13-16 ved og Lene Godager, Ragnhild Blystad og Jenny Hesselberg Indby. Gull i H13-16 ved Yngve Volden, Simen Smestad og Magne Dæhli. Ellers ble det 9 KM-gull i indiviuelle løp i alderstrinnet 13-16 år.
Lene Godager ble nr. 4 i D14 i Hovedløpet. Jenni Hesselberg Indby og Marte Skårholen ble også premiert. I veteran-NM vant Sigurd Dæhli igjen, mens Lis Dæhli og Willy Grønstad ble nr. 2 i sine klasser.
Laget kom ikke til A-finalen i o-cupen, men fikk et bra plaster på såret ved å vinne B-klassen den siste gangen o-cupen ble arrangert. Løten o-lag har markert seg som distriktets klart beste cup-lag.
Løvspretten ble arrangert som IOF-løp, og var samtidig uttakingsløp til EM og WC og Norgescupløp, og fikk dermed mye oppmerksomhet.
I januar dette året ble det arrangert Norgescupløp i ski-o over to dager fra Brattbakken. Deltakelsen ble ca. 100 hver dag.
Løten o-lags hjemmeside operativ med eget domene. Bjørnar Bjørke Olsen har vært pådriveren, og nedlagt en stor jobb med å anlegge og drifte siden.

Løten o-lag i samarbeid med Hamar OK arrangerte O-landsleiren og Hovedløpet for yngre i 2001. Selve hovedløpet gikk i Løten Skogbygd, mens O-leiren med parkløp og kretsstafett ble arrangert i Hamar. 11 løpere fra laget stilte til start, og 5 av disse ble blant de 8 beste i sine klasser. Lagets beste innsats i et hovedløp noensinne. Ingen vinnere, men sølv til Magne Dæhli i H14, 5. plass til Nina Smestad i D14, 7. plass til John Anders Bakke i H14, 8. plass til Yngve Volden i H15 og 8. plass til Marte Skårholen i D15 vitner om mange gode løp.
Marte Opsahl ble nr. 8 i ski-o-NM i klassen D17-20, og nr. 9 i NM-kort i klassen D17-18.
Guttelaget og jentelaget forsvarte sine KM-gull i stafett fra forrige året, og de yngre viste en formidabel styrke ved å ta en rekke sølvmedaljer og bronsemedaljer i tillegg.
Løten O-lag bisto ved EM for skogsfolk i 2001.
Ny oppslagstavle satt opp på veggen til Chiba ut mot torvet.

2002 ble startet med en kjempeinnsats i ski-o-KM. Hele 14 KM-medaljer, hvorav 5 gull, ble innkassert. De yngre imponerte igjen.

1997-1999

Mari Opsahl 6. plass i D16 i Hovedløpet og Jim Øystein Nybråtens premieplass i junior-NM var de beste prestasjonene av lagets løpere i 1997. I KM vant damejuniorene og D35-jentene. Noen færre gull i KM individuelt dette året.
Løvspretten tangerte bunnrekorden i deltakelse fra 1995. EKT ble tatt i bruk for første gang.

I 1998 ble Jim Øystein Nybråten nr. 5 i natt-NM. Ellers ble det veteranenes år i NM-sammenheng. Sigurd vant H45- i veteran-NM, Arne Skårholen og Lis Dæhli ble nr. 2 i henholdsvis H40- og D40-. Seier i herrestafetten ble det for Løten O-lag ved Willy Grønstad, Arne Skårholen og Sigurd Dæhli.
I stafetten i KM var det bare D35-laget for damer som klarte å vinne. I de individuelle KM-løpene ble det igjen seier for Sigurd Dæhli i H21- (klassisk). Simen Smestad i H13-14 og Lina Undrum Mariussen i D17-18 sto for KM-titlene i klassisk for de yngre løperne. I KM kort vant Ragnhild Blystad i D13-14.
De fleste gullmedaljene ble kapret i KM-natt, 5 i tallet.

I 1999 ble det 6. plassen i o-cupfinalen. I finalen vant Magne Dæhli 2 km og Sigurd Dæhli 5 km. I veteran-NM ble det igjen gode resultater. Lis og Sigurd Dæhli tok hver sin seier. I tillegg ble det to stafettseire ved at Willy, Arne og Sigurd forsvarte forrige års NM-gull, og at Arve Smestad, Lis Dæhli og Stein Nordvi vant mix 1. I veteran-VM i Danmark ble Sigurd nr. 2 i sin klasse.
Gledelig med dobbeltseier i jenteklassen i KM-stafett. Vinnerlaget besto av Marte Skårholen, Lene Godager og Marte Opsahl. Sistnevnte fikk en fin 5. plass i D16 i hovedløpet for yngre.
I KM klassisk ble det 5 gull, i kort-KM 2 gull og i ski-o-KM 1 gull.
Løvspretten ble arrangert 1. pinsedag. Årsaken var ønsket om samordning med Løvsprinten på lørdag slik at oppholdet i arrangementet på en dag ble unngått. Arrangementet ble avholdt på Nordbygda skistadion, som var en førsteklasses arena. Deltakerantallet steg igjen.

1993-1996

I 1993 vant Løten ”alle de tradisjonsrike familistafettene” som det ble uttrykt i avisen. Vandrepokalen i Bokkerittet ble vunnet til odel og eie etter den 3. seieren på 4 år. Alle KM-gulle individuelt i herrer senior gikk til Sigurd Dæhli, og han fikk 9., 10. og 11. plass i NM. Han kvalifiserte seg også for 5. gang til militært VM. Dessuten vant han alle 5 etapper i H40- AL i 5-dagars.
Rekrutteringsarbeidet videreført i samarbeid med skolene, samtidig med at arbeidet ble koblet opp mot treningsløp og turorientering. Dermed virket det som om laget var over den verste kneika.
Sesongens store samtaleemne i o-miljøet var flere dødsfall blant svenske o-løpere.
Harald Øie ny leder.

I 1994 skrev lokalavisen at ”Løten alltid best i miks-stafettene”. Vant igjen Bokkerittet,og deltok med hele 4 lag. I KM ble det gull i lang-KM på Sigurd Dæhli, flere gull-medaljer i de eldre klassene, og gledelig nok i D13-14 ved Mari Opsahl.
I NM ble Sigurd nr. 8 i Lang-NM, nr. 8 i normaldistanse-NM og sølv i natt-NM. Han ble fullt fortjent tildelt Idrettsprisen for Løten 1994, og o-kretsens hedersbevisning.
Skogstrimmen (”Kjærringtrimmen”) ble igangsatt av Inger Marie Bjørke. 34 kvinner ble med på opplegget det første året.

1995 stod i veteranens tegn. Sigurd Dæhli vant militært NM, ble nr. 5 i natt-NM og vant det siste lang-KM som ble arrangert i Hedmark O-krets. Gull i KM i veteranklassene: D35-, D40-, D50-, H35- og H45-. I KM-stafett bare gull til damelaget i D35-. Den største prestasjonen dette året var 9. plassen i H43-kavlen (”Gubbetiomila”) i Sverige.
I de yngre klassene vant Mari Opsahl natt-KM i D15-16 og Øystein Bjørke Olsen H19-20. Mari var også med på vinnerlaget i NOFs kretsstafett i Asker.
Storflom i Glomma medførte at Løvspretten hadde så lavt som 800 startende.Nytt av året var at alle tre pinseløpene, også Elgdilten, gikk fra samme arene ved Grefsum i Mosjømarka.
Fra høsten har laget sin ”egen” internettside.

I 1996 kom de yngre løperne godt tilbake. KM-gull i skiorientering i H19-20 ved Øystein Bjørke Olsen, og sammen med Jim Øystein Nybråten og Jan Åsmund Sætaberget tok de KM-gull for juniorer. Dette laget oppnådde en fin 15. plass i junior-NM (stafett). KM-titler i normaldistanse for Marte Opsahl i D14-15 og Jan Åsmund Sætaberget i H19-20, og KM-natt ble vunnet av Lina Undrum Mariussen i D15-16. De eldre forsynte seg likevel best i KM.
Johan Nerheim sto for en meget sterk prestasjon da han vant veteran-NM i H65-.
Pinseløpene ble i år arrangert på Kolomoen.
Sigurd Dæhli ny leder.

1989-1992

1989 ble en ny vår for Sigurd Dæhli. Han vant lang-KM, normal-KM og natt-KM. På toppen av det hele ble det sølv både i lang-NM og natt-NM. Dermed hadde han 30 NM-medaljer. I junior-NM ble det 15. plass på guttene. Sven Nylund tok en sterk 3. plass i sesongens siste løp i Norgescupen for junior.
I KM-individuelt ble det gull i H19-20, H40 og D35, mens det i KM-stafett bare var H 35-laget som vant.
Ny giv i rekrutteringsarbeidet gjennom Idrettsskolen. Falt sammen med NOFs rekrutteringsår. Iherdig innsats resulterte i 22 nye rekrutter.
Kartarbeidet ble under omorganiseringen av laget dette året, lagt til Teknisk komite. Det hadde tidligere vært under et eget kartutvalg.
Det første KM i ski-O ble arrangert dette året.

Sigurd holdt koken også i 1990. Vant KM normaldistanse og natt, tok bronse i militært VM, ble nr. 11 i kort-NM, og vant et suverent natt-NM på Vestlandet. Avsluttet med sin tredje seier i Blodslitet. Junior-guttene ble nr. 11 i junior-NM i stafett.

I 1991 arrangerte Løten o-lag junior-NM fra Hanakne i Østre Skogbygd, og herrelaget som bestod av Bjørnar Bjørke Olsen, Frode Konst og Torbjørn Blom-Hagen ble nr. 6. Arrangementet som ga et godt tilskudd til klubbkassa, fikk meget god kritikk. Vegbygging i aktuelt område, skapte noen forviklinger for arrangør, men det gikk bra til slutt.
Bjørnar og Torbjørn fikk respektable plasseringen i NM individuelt for juniorer, og deltok i to av NOFs testløp. Sigurd igjen i toppen i NM. 5. plass i lang-NM og 6. plass på normaldistansen. I KM ble det sølv på herre- og damelaget. Gull bare på laget i H35-
Individuelt ble det gull i H35- og H40-. I natt-KM vant Sigurd Dæhli og Iren Skyltbekk henholdsvis
H21- og D21-.
Løvspretten ble kåret til Norges beste pinseløp av bladet Orientering .
Gatekart over Løten sentrum ble laget.
Knut M. Indby ny leder.

Fremdeles Sigurd Dæhli i 1992. Det ble 9. plass i lang-NM og bronse i natt-NM. Dessuten ble han nr. 9 individuelt og gull i lagkonkurransen i militær-VM i Brasil. I KM ble det kun vinnere i den noe eldre garde. Beskjedent med toppresultater blant de yngste løperne.
I 1992 var forholdene så ekstreme i forhold til faren for skogbrann, at løperne ble anbefalt å la piggskoene ligge.
Fikk en endring på pinseløpskonseptet ved at det ble innført et lørdagsløp – ”Løvsprinten”. Pressen lovpriste nyskapningen. Senere har sprintløpet vært fast innslag i pinseløpene, og har rullert mellom arrangørklubbene Løten OL og Hamar OK. Når Hamar arrangerer løpet, kalles det ”Elgsprinten”.
Løten o-lag var medarrangør med Hedmark O-krets, Rena IL o-gruppa og Elverum IL o-gruppa ved åpent nordisk mesterskap for senior og junior dette året.

1985-1988

1985 bekreftet trenden fra 1984. Lagets seierrekke i KM-stafett for herrer ble brutt av Ringsaker OL
Damene reddet lagets ære ved å vinne KM-stafett for damer. Seier ble det på guttelaget også.
Individuelle KM: Anne Sofie Skjærstad (damer), Laila Høiås (D17-18 dag og natt), Arne Skårholen (lang-KM). I NM ble det en god 8. plass i D17-18 for Wenche Trolsberg.
Bredden er fremdeles god, og laget nådde semifinalen i o-cupen.
Rekruttopplegg videreført og utvidet. Deltakere fra høsten før ble tilbudt 25 trenings- og instruksjonskvelder sammen med andre ”viderekommende”. 32 deltakere.
I tillegg ble en ny gruppe nybegynnere tilbudt 21 treningskvelder. 39 deltakere. Orientering ble også utprøvd som valgfag ved Østvang skole under ledelse av Inger Lise Skårholen. Satsingen førte til at laget hadde 18 løpere på sommerens o-troll-leir, og 22 meldte seg til et treningsopplegg på Koppang.
Løvsprett nr. 25 ble arrangert som Norgescupløp og granskningsløp for juniorer med 1661 startende.
Videre arrangerte laget sitt første KM dette året. Sted: Mosjømarka.

I 1986 stilte laget igjen lag i dame- og herreklassen. Heller ikke i år noen seier i KM-stafett. I individuelt-KM fikk laget noen oppmuntringer: Terje Kopperud (H21-), Anne Sofie Lindaas (natt-KM).
Veteranmesterskapet ble vunnet av Johan Nerheim i klasse H55-. Laila Høiås deltok i mønstringsløp for landslagsuttak, og ble nr. 6 i NM-natt.
Løvspretten fikk betegnelsen ”Vårens vakreste eventyr på Hedemarken” av Knut Arne Andersen i en skamrosing av arrangementet. 1456 startende.
Langløpet Huldertrampen er ikke lenger så langt. 10 av 30 løpere fullførte, den mest utholdende løp i 5 timer og 42 minutter. ”Huldra var lei med løperne”, skrev Knut Bjørnstad.
Info-blad innført igjen, nå med navnet Meldingsbladet.
Ole Lien ny styreleder.

1987 med ny giv. Sigurd Dæhli vendte tilbake til Løten med sin venninne Lis Nielsen. Nå var laget igjen representert på landslaget ved Sigurd Dæhli. Dessuten fikk han 5. plass i lang-NM, 5. plass i normal-NM og bronse i natt-NM. Stafettinteressen på veg opp igjen. 36 lag i 12 ulike stafetter.
Juniorlaget vant KM-stafett, og det samme laget var med på å ta sølv i senior-KM. 5 gull i KM normaldistanse, samt at laget fikk gull i begge hovedklassene i natt-KM.
Laila Høiås ble nr. 4 i mønstringsløp foran Nordisk.
Lagets største prestasjon dette året var cupfinalen i o-cupen for første gang. Laget deltok med 105 løpere, og fikk en sterk 4. plass.
Rekrutteringsopplegget fra 1985 ble forsøkt videreført etter samme mal, men det ble vanskelig å opprettholde trykket med en så bred satsning.
Løvspretten med deltakerrekord med 1838 startende løpere.
I Huldertrampen ble det dette året innført en ekstra løype, ”pyseløypa”, på halvparten av hovedløypa, og deltakerantallet tok seg noe opp.
Tur-o i skiorientering ble prøvd denne vinteren, men slo ikke til. Det ble registrert bare 18 deltakere.
Rolf W. Hagen ny styreleder.

1988 et merkeår for Hedmark o-krets. Kretsene Hedmarken, Glåmdal og Nord-Østerdal o-kretser ble slått sammen til en fylkeskrets.
Løten O-lag ”perset” i Tio-mila med 54. plass. I KM-stafetten ble det gull på herrejuniorene og på old-boysene i H35-. 11. plass på herrelaget i NM-stafett, og laget kom igjen til samifinalen i o-cupen.
KM individuelt og KM lang ble vunnet av Sigurd Dæhli. Han vant også H35- i veteran-WC i Åmål og H35 AL i 5-dagars i Sundsvall. I tillegg vant han militært-NM og tok sølv i militært-VM og bronse i NM-natt.
Laget markerte seg også i ski-o. Egil Westgård kom med i NOFs landslagsgruppe i ski-o og tok 6. plass i en landskamp. I NM ble det 6. plass i H21-, 6. plass i H17-18 og 9.plass i H19-20 ved henholdsvis Sigurd Dæhli, Egil Westgåd og Stein Ivar Røste.
Østlendingen oppsummerte 1988-sesongen for den nye kretsen, og kunne fastslå at Ragnhild Bratberg var den suverene ener, men når man så på helheten var det ingen over og ingen ved siden av Løten o-lag.
Det ble tilbudt varm dusj for første gang i løpets historie, ca. 1500 startende.
Det første spesialkonstruerte ski-o-kartet over Mosjømarka ble utgitt, og der ble det arrangert et ski-o-løp med 170 deltakere.
Trond Søberg ny leder.

1981-1984

Løten o-lag holdt stillingen i KM-stafett 1981. Gull i herreklassen, dameklassen, jenteklassen og old-boys-stafetten (herrer). NM-medalje i stafett igjen. Denne gang var det juniorjentene Iren Skyltbekk, Anne Sofie Skjæstad og Anita Østgård som fikk bronse. Jentene begynner å ta over de gode resultatene, Laila Høiås nr. 4 i D13 og Wenche Trolsberg nr. 5 i D14 i Hovedløpet for yngre. Samt bronsemedalje til Iren Skyltbekk i natt-NM i Kiseåsen ved Stavsjø.
Asbjørn Schjerve kvalifiserte seg til B-landslaget i Finland.
Tur-O-starten utsatt til juni pga. hensynet til naturen. Oppslutningen sank kraftig.
Laget fikk en ny og større oppslagstavle på veggen til Løiten Handelsforening.

I 1982 merker laget at gull-alderen definitivt er over. Til Trond Olsens store overraskelse fikk damene en bedre plassering enn herrene i Tio-mila. (Smakte teltet godt?) Beste NM-plassering ble Iren Skyltbekks 10. plass i natt-NM. Ingen KM-tittel i normaldistansen for herre-, dame- eller gutteløpere.
Jentene tok rent bord.
I de andre distansene ble det klart bedre, seier i lang-KM ved Iren Skyltbekk og Asbjørn Schjerve, seier i stafett-KM for herrer (4 etapper). Arne Skårholen imponerte med å slå alle Sturlas eliteløpere i langløypa i semifinalen i o-cupen. (Hvor for øvrig laget ble slått ut av Sturla.)
Dette året arrangert o-laget et jubileumsløp, 20 år siden det første EM i orientering , som ble arrangert i Løten. Magne Lystad var på startstreken sammen med Peer H. Staff og Knut Berglia. Kart og løyper som i 1962, og Trond Rønneberg, Asker, slo Lystads tid fra 1962 med tre minutter.
Jubileum også for tur-O, 10. gangs arrangement, og oppslutningen steg igjen, 170 deltakere.

I 1983 klarte også laget å stille i Tio-mila med herre- og damelag. Lagets beste stafettresultater var herrenes 10. plass i Krokskogstafetten, og KM-gull for herrer og jenter. Individuelt maktet Arne Skårholen å ta full pott med 4 KM-gull, og han vant årets sparebankpris. Dette året ga igjen gode resultater i Hovedløpet for yngre, Wenche Trolsberg nr. 4 i D16 og Inger Hege Skærstad nr. 5 i D13.
Løvspretten tilbake som nasjonalt løp. Fikk samtidig status som Norgescupløp, og samlet 1539 løpere.
Olav Høiås ny styreleder. Han banet veg for en systematisk planlegging, som senere har vært laget sitt varemerke.

1984 ga laget en ny nedtur med kraftig nedgang i antall starter blant seniorene. I KM langt mer beskjedne plasseringer enn vanlig til nå. Vi fikk dog gull i D17-20 ved Wenche Trolsberg, i klassen D15-16 ved Laila Høiås, i stafett for herrer og damer. Wenche var årets beste Løten-løper, og hun var med i diskusjonen om en landslagsplass.
Det ble vedtatt et nytt opplegg for opplæring i skolene. Inger Marie Bjørke, Aud J. Høiås og Bjørn Mogen skulle i samarbeid med foreldrerådene arbeide med en mer gradvis og grunnleggende innføring i o-idretten. Det meldte seg 30 deltakere. Det ble gjennomført 24 treningskvelder, overnatting i Brattbakken, o-trolleir på Tangen og busstur til NM i stafett. Opplegget ble vurdert som bedre enn et ”stressopplegg” om våren.
Tur-O-komiteen prøvde å trekke turorientererne til treningsløpene ved å gi ekstrapoeng ved disse. Dette ble ikke noen suksess. Kaffeservering ved en tur-o-post på to oppgitte datoer slo bedre an.
Laget står relativt god rustet med egne kart. Opptelling dette året viste 17 ulike kart i lagets beholdning.

1977-1980

Løten o-lag stiftet 5. mars 1977 på Jonsbu ved Rokosjøen. Medlemmene i o-gruppene i Løten IL og Nordbygda IL gikk sammen i et felles lag, etter at de hadde hatt et nært samarbeid i flere år.
Lagets navn ble vedtatt med knapt flertall. Alternativet var Løten O-klubb.
Lagets første styre var: Henrik Skjærstad (leder), Reidar Godager (kasserer), Ole Lien (sekretær), Erland Lillekøseth (styremedlem) og Knut M. Indby (styremedl.) I tillegg ble det valgt seks ulike utvalg og komiteer.

Det nye o-laget startet med 78 betalende medlemmer, 52 over og 26 under 17 år. Det ble registrert 1570 enkeltstarter og 56 stafettstarter i terminfestede løp. Det ble avviklet 24 klubbløp (16 av disse var treningsløp), 3 gateløp og 3 nattløp. Til sammen 877 starter i disse arrangementene. 290 løpere i o-trollkonkurranse i Mosjømarka og 120 deltakerkort til turorientering ble solgt. Dette viser at det var god aktivitet i det nye o-laget.

Høy aktivitet kostet, 6000 kr i underskudd første året, og det ble lagt stor vekt på å sikre flere inntektskilder. De viktigste inntektskildene var opprinnelig bingo, salg av skatteligninga og inntekter av Løvspretten. Klart behov for å intensivere kartarbeidet men flaskehalsen var økonomi og synfarere. Det gledelige på kartfronten var at laget fikk til en avtale med kommunen om utarbeidelse av o-kart ved hver enkelt skole, hvor utgiftene skulle dekkes over skolebudsjettet.

De store sportslige resultater i oppstartåret stod Sigurd Dæhli for. Suveren vinner av eliteklassen i 5-dagers på Gotland, nordisk individuelt mesterskap i Finland samt sølvmedalje på stafetten.
I NM like utenfor Kristiansand stilte laget med 3 lag, hvor 1. laget med Asbjørn Schjerve, Morten Berglia og Sigurd Dæhli vant. Morten Berglia vant individuelt i juniorlandskamp mot Sverige.
Andre gode resultater var: 3. lagets (herrer) 11. plass i NM, Sigurd nr. 2 i det uoffisielle natt-NM ved Tønsberg, lagets 3. plass i Grensekuriren. Asbjørn Schjerve ble nr. 2 i Suunto Games i Finland.
I KM-stafett var laget suverent i Hedmark: Gull i herreklassen, gull i dameklassen, gull i gutteklassen og gull i jenteklassen.

Året etter, i 1978, ble Sigurd Dæhli og Morten Berglia uttatt til nordisk landskamp i Hedemora i Sverige, hvor Sigurd avgjorde stafetten på siste etappe. VM-deltakelse på Sigurd ble det.
På ny stafettmedalje i NM, nå bronse på laget som besto av Asbjørn Schjerve, Per Kristian Ekeberg og Sigurd Dæhli.
Sigurd vant student-VM i Finland, og han deltok i landskamp i Ungarn, og Morten Berglia i Danmark.
Det ble utgitt tre nye skolekart, Englaugsmoen ved Løken skole, Bjørnstad ved østvang og Slettmoen ved Lund.
Deltakerantallet steg til 1567 dette året. Tiltak for å få ned deltakerantallet ble drøftet.

I 1979 ble det to medaljer i lang-NM, sølv på Per Kristian Ekeberg og bronse på Sigurd Dæhli, mens sistnevnt vant det første offisielle NM i nattorientering ved Konnerud utenfor Drammen.
Igjen ble det storeslem i stafett-KM. Seier i dame- og herrestafetten og i jente- og guttestafetten.
Blant de yngre løperne var det Mona Høiås som imponerte med sin 4. plass i Hovedløpet i klasse damer 15 år. I dette året var det 131 aktive løpere med til sammen 1887 starter. En stor æra i lagets historie var nå endt. Sigurd Dæhli meldte overgang til Sturla, og gjesteløperne våre hadde gått tilbake til moderklubbene.
Iherdig innsats av tur-orienteringskomiteen gav 214 solgte konvolutter og ekstra kort. 90 i retur. Skippertaket ga rekord.
Laget ble tillagt KM i stafett dette året, og styret valgte å avstå fra Løvspretten dette året.
Langdistanseløpet Huldertrampen ble vunnet på tiden 3 timer og 25minutter. 6 av 9 løpere fullførte.
Løvspretten ble arrangert som kretsløp i perioden 1980-82. Deltakelsen sank til omkring 1000 løpere.
Helge Storsveen valgt som ny styreleder, etter at Erland Lilleøkseth hadde fungert som leder en liten periode dette året. Det ble forsøkt å spre informasjon om laget gjennom et informasjonsblad, Snuskposten.

Det ble 3-dobbelt i lang-KM 1980, og i NM fikk vi tre premierte deltakere hvor Arne Skårholen var best med sin gode 8. plassering. I stafett-NM gjorde Løten o-lags damelag det bedre enn herrelaget.
I natt-NM fikk laget en 4. og 11. premie ved Asbjørn Schjerve og Per Kristian Ekeberg. Begge ble belønnet med landslagsplass mot Sverige, der de hentet seg en 5. og en 6. plass. Vinneren var
tidligere lagkamerat Sigurd Dæhli. Årets store gledelige overraskelse var Anita Thomassen som ble nr. 3 i D16 i Hovedløpet for yngre ved Kongsvinger.
Tur-O tilbake på 1978-nivå. Snuskpostens ene nummer kom på høsten, uten å bli fulgt av flere.
Løten o-lag var først ute i Hedmark med et kartprosjekt basert på spesialfotografering. EM-terrenget fra 1962 som skulle kartlegges på nytt og synfares i 1981.

EM1962

50 år siden historiens første O-EM ble arrangert i Løten

22. september er det 50 år siden det første europamesterskapet i orientering ble arrangert. Teknisk arrangør var Løten IL o-gruppa og stedet var Kolboden på sørsiden av Rokosjøen. Kun 9 nasjoner deltok den gangen, og de nordiske landene dominerte på resultatlistene. Det ble norsk seier i herreklassen ved Magne Lystad, mens svenske Ulla Lindkvist vant dameklassen. I stafetten vant Sverige dameklassen og Finland herreklassen.

Hele bygda sluttet opp om arrangementet som ble en suksess. Ca. 300 personer var involvert i arbeidet med arrangementet. Hovedstadsavisene rapporterte om 3-4000 tilskuere med Kronprins Harald i spissen.

Mer om arrangementet kan leses i artikkelen om ”Historiens første europamesterskap” som er hentet fra jubileumsberetningen for Løten IL o-gruppas 30-årsjubileum i 1976.

Nedenfor kan det også lastes ned kart med løyper, resultatlister, avisutklipp, bilder med mer fra EM i 1962.

Nevnes skal det også at Løten o-lag i 1982 (20 år etter) arrangerte et jubileumsløp med de samme løypene og på et opptrykk av det gamle kartet hvor kun nye veger var tegnet inn.

Løsningen er designet og utviklet av Bjørnar Bjørke Olsen